Aklık Kremi Resmi Satış Sitesi Ürün Görseli

TEFF ÇAYI KULLANIMI NASILDIR

Son yıllarda tüm dünyada kullanımı artan hem kadınlar hem erkekler tarafından rahatlıkla kullanılmasının yanında hazırlanışı itibarıyla da zahmetsiz olan Teff Çayı, teff bitkisinden ve teff bitkisinin içine farklı bitki ve meyve özlerinin eklenmesiyle yapılan bir çay türüdür. Teff bitkisi Kuzey Etiyopya nın dağlık kesimlerinde yetişen bir bitki olup taff ve khakshir isimleriyle de bilinir. Yılda sadece bir kez ekilen Teff bitkisi bugüne kadar dünya üzerinde bilinen en küçük tahıldır. Çok ufak taneli, yumuşak ve tatlı bir bitkidir. Üç farklı rengi vardır. Kırmızı olanı demir deposu olup beyazın tadı kestaneye kahverenginin tadı fındığa benzemektedir. Son yıllarda tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanması sebebiyle Mısır, Uruguay, Uganda, Kanada, Birleşik Krallık, Avusturya ve Avustralya da da yetiştirilmeye başlanmıştır. Teff bitkisi ile çeşitli bitkilerin ve meyvelerin özleri harmanlanarak elde edilen Teff Çayı nın hazırlanma aşamaları şöyledir: Bir fincan suyu kaynatınız. 1 çağ kaşığı ya da 1 poşet Teff çayını suyun içine katınız biraz karıştırınız ve yaklaşık 5 dakika bekleyiniz. Sonrasında çayınızı posası ile birlikte içiniz. Zayıflamak için kullanılıyorsa en az 30 günlük kullanım ve diyetisyenin belirttiği ölçüde tüketim daha etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca sabahları sabah kahvaltısından yarım saat önce ve aç karna günde bir defa içilmesi yeterlidir. Hamileler ile bitki ve meyve özlerine alerjileri olanlar tarafından kullanılmaması gerekirken kronik hastalıkları olanlar ve düzenli ilaç kullananlar doktor tavsiyesi ve gözetimiyle kullanabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

YORUM GÖNDER

  • İsim
  • Eposta
  • Yorum

YORUMLAR (0 )